Η οστεοπόρωση είναι γνωστή και ως “σιωπηρή νόσος” γιατί τα συμπτώματα της αργούν να φανούν κι αυτό ακριβώς την καθιστά επικίνδυνη. Γι αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να διαγνωστεί εγκαίρως και με αξιοπιστία ώστε να γίνει η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Η πλέον αξιόπιστη εξέταση  για την διάγνωση της οστεοπόρωση είναι η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με τη μέθοδο DEXA (μέθοδος διπλής ενεργειακής απορρόφησης).

Με την εξέταση αυτή, όχι μόνο είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η οστεοπόρωση, αλλά μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την σοβαρότητα της οστεοπόρωσης (φυσιολογικό οστούν-οστεοπενία-οστεοπόρωση-βαριά οστεοπόρωση) ώστε να γίνει η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Η κλινική μας διαθέτει το υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα HOLOGIC Horizon WI, για την Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας το οποίο είναι εφοδιασμένο με όλες τις τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία οστικής πυκνομετρίας.

Η εξέταση με την μέθοδο DEXA  πραγματοποιείται με υψηλή ακρίβεια και λήψη του  μεγαλύτερου δυνατού αριθμού δεδομένων , είναι εύκολη, γρήγορη (ο μικρότερος δυνατός χρόνος εξέτασης τάξεως 30 sec)κι εκθέτει τον/την εξεταζόμενο/η σε ελάχιστη ακτινοβολία συγκριτικά με μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο ψηφιακό σύστημα μας δίνει επιπλέον την δυνατότητα  να πραγματοποιήσουμε και ολόσωμη μέτρηση οστικής πυκνότητας WHOLE BODY .Δηλαδή μπορούμε να αξιολογήσουμε την οστική πυκνότητα BMD σε μέχρι 10 προσαρμοζόμενες υποπεριοχές (ισχίο,θωρακας,οσφυική μοίρα , θωρακική μοίρα,βραχίονες κτλ) με δυνατότητα επιλογής από το χρήστη για περαιτέρω ανάλυση και ειδική παρακολούθηση(sub regions).

Η πρώιμη διάγνωση της οστεοπόρωσης επιτρέπει την έγκαιρη έναρξη της θεραπείας κι έτσι μπορεί να επιτευχθεί σημαντική καθυστέρηση ή αναστολή της περαιτέρω εξέλιξης της νόσου.

Με τη θεραπευτική αγωγή, σε πολλές περιπτώσεις, η μειωμένη οστική μάζα επανέρχεται σε ασφαλή επίπεδα και μπορεί να διακοπεί η θεραπεία, αλλά επιβάλλεται να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από το θεράποντα ιατρό.

Υπάρχει τρόπος να προλάβουμε τη “σιωπηρή νόσο”  των οστών και δεν είναι άλλος από την  έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση!

Μαζί , Στοχεύουμε στην Καλύτερη ποιότητα  της ζωής σας!