ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ

Η Ανάλυση Βάδισης είναι μια αξιόπιστη μέθοδος διάγνωσης, με χρησιμότητα και δυνατότητες ευρύτατα αναγνωρισμένες. Κατά τη διάρκειά του καταγράφεται και αναλύεται η συμπεριφορά των μυών των ποδιών, κατά τη στάση (όρθια θέση) ή/και τη βάδιση,με στόχο να ανιχνευθούν κακώσεις ή παραμορφώσεις που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές με την κλινική εξέταση. Για την ακρίβεια, ελέγχεται η κατανομή των πιέσεων στα πέλματα, που όταν είναι παθολογικά ασύμμετρες επιβαρύνουν συνεχώς τον ανθρώπινο σκελετό, προκαλώντας πόνους, μειώνοντας την αθλητική απόδοση, δυσκολεύοντας ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένης ορθοπαιδικής φροντίδας και ίασης, στην Ostoiasis παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής Κινητικής Ανάλυσης Βάδισης και Πελατογραφήματος, το οποίο γίνεται με άριστο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά, είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με ακτινοβολία ή ραδιενέργεια.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΔΙΣΗΣ;

Η απόφαση για τη διεξαγωγή Ανάλυσης Βάδισης λαμβάνεται αφού ληφθεί το αναλυτικό ιστορικό κάθε ασθενή και προηγηθεί κλινική εξέταση. Πραγματοποιείται με τον Πελματογράφο και το σύστημα Ανάλυσης Βάδισης, μια ειδική ιατρική συσκευή με αισθητήρες πίεσης και έναν τάπητα βάδισης, που συνδέεται με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος διαθέτει ειδικό λογισμικό και επιτρέπει την εξαγωγή των μετρήσεων σε ψηφιακή μορφή.

Γίνεται είτε με Δυναμικό τρόπο (ο εξεταζόμενος/η βαδίζει με κανονικό ρυθμό πάνω στον ειδικό τάπητα), είτε με Στατικό (όταν στέκεται όρθιος/α πάνω στον τάπητα).

Τα ευρήματα που αναλύονται και αξιολογούνται είναι:

 • η κακή στάση σώματος
 • η προβληματική βάδιση
 • τα σημεία στα πέλματα που δέχονται δυσανάλογη φόρτιση

Από τις μετρήσεις που καταγράφονται και εξάγονται (ψηφιακό αποτύπωμα) προκύπτουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τυχόν παρεκκλίσεις από το φυσιολογικό.

Η Κινητική Ανάλυση Βάδισης και το Πελματογράφημα είναι σύγχρονες και πολύτιμες ιατρικές διαγνωστικές μέθοδοι, καθώς συμβάλουν καθοριστικά στην πρόληψη, στον εντοπισμό, αλλά και στη θεραπεία συχνών ορθοπαιδικών και νευρομυϊκών προβλημάτων, που ταλαιπωρούν πολλούς ενήλικες, αθλητές/τριες και παιδιά.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΔΙΣΗΣ

Η απαιτητική καθημερινότητα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι υπερβολές ή τα λάθη κατά την άθληση, επιβαρύνουν σημαντικά το μυοσκελετικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα οι πόνοι στα πέλματα, αλλά και σε μέση, ισχία, σπονδυλική στήλη να είναι ιδιαίτερα συχνοί και ενίοτε αφόρητοι. Η διερεύνηση τέτοιου είδους ενοχλήσεων είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και γιατί στην περίπτωση των παιδιών ενδέχεται να εμποδίσουν την ομαλή ανάπτυξή τους. Τα εξαιρετικά χρήσιμα ευρήματα της Ανάλυσης Βάδισης μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διερεύνηση (αρχικά) και τη θεραπευτική αντιμετώπιση (στη συνέχεια) πολλών διαταραχών των κάτω άκρων, που συνδέονται µε µυοσκελετικές ή νευρολογικές δυσλειτουργίες και καταπονήσεις, όπως:

 

 • οι παθήσεις των πελμάτων: [Βλαισοποδία, Πλατυποδία, Κοιλοποδία, Ραιβοποδία, Πελματιαία Απονευρωσίτιδα, Μεταταρσαλγία, Πτώσεις Κεφαλών Μεταταρσίων, Άκανθα Πτέρνας, Σφυροδακτυλία, Γαμψοδακτυλία, Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (κότσι), Τύλοι (κάλοι)] 
 • η Ανισοσκελία
 • οι παθήσεις του γόνατος (Βλαισογονία, Ραιβογονία, Χονδροπάθεια Επιγονατίδας)
 • η Οστεοαρθρίτιδα ποδοκνημικών, γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης
 • η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, που προκαλεί δυσμορφίες στα πέλματα
 • τα Κατάγματα ή τα σοβαρά Διαστρέμματα, ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενα
 • οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (Κύφωση, Σκολίωση, Λόρδωση, Κήλη Μεσοσπονδυλίου Δίσκου, Ισχιαλγία, Οσφυαλγία)
 • οι Νευραλγίες και οι Νευρομυϊκές παθήσεις
 • οι μεταβολικές παθήσεις (π.χ. προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω Σακχαρώδους Διαβήτη).
 • οι πόνοι στη μέση κατά την εγκυμοσύνη ή μετά τον τοκετό
 • οι επίμονοι πόνοι στα πέλματα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ

Στην περίπτωση των παιδιών η Ανάλυση Βάδισης μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας, καθώς υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, αν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη εμβιομηχανική των κάτω άκρων τους διαγνωστούν έγκαιρα.  Δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν προβλήματα ιδιαίτερα συχνά, όπως η Πλατυποδία και η Κοιλοποδία, αλλά και να προληφθούν παθήσεις όταν αυτό είναι εφικτό , όπως η Σκολίωση, η Κύφωση κ.ά., συμβάλλοντας έτσι τόσο στη βελτίωση της εμβιοµηχανικής ολόκληρου του σώµατός τους, όσο και στην ομαλή ανάπτυξη τους.

Στην Αθλητιατρική χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό διαταραχών στη βάδιση, που ενδέχεται να επηρεάσουν την απόδοση των μικρών αθλητών ή να γίνουν αιτία τραυματισμού.

Η εξέταση μπορεί να γίνει σε παιδιά άνω των έξι ετών και είναι μία εύκολη, ακριβής και σχετικά ευχάριστη εξέταση γιατί μπορεί να παρουσιαστεί ως παιχνίδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΕΣ

Η υπερβολική καταπόνηση των κάτω άκρων σε αθλητές/τριες, αλλά και γενικότερα αθλούμενους/ες είναι πολύ συνηθισμένη, ειδικά αν προϋπάρχει κάποιο εµβιοµηχανικό πρόβλημα. Με την Ανάλυση Βάδισης μπορούν να εντοπιστούν και κατ’ επέκταση να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους παθήσεις, αλλά και τυχόν καταπονήσεις ή τραυματισμοί, που τους καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτους στις  κακώσεις των κάτω άκρων και παράλληλα μειώνουν τις αθλητικές τους επιδόσεις.

Όταν υπάρχουν ενοχλήσεις, αλλά και προληπτικά, η συγκεκριμένη εξέταση είναι απαραίτητη και ιδανική για αθλητές/τριες όλων των αθλημάτων, καθώς και για ανθρώπους που ασχολούνται με κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

Ακολουθηστε μας

Διευθυνση

Θεομήτoρος 70 & Μενελάου 270 | Τ.Κ. 17342 | Άγιος Δημήτριος

Θεομήτoρος 67 | Τ.Κ. 17455| Άλιμος

τηλεφωνα

210 98 111 00

210 98 88 881